De coaching reis van je leven

Een leven zonder visie is als een navigatie systeem zonder bestemming. Je blijft in rondjes rijden... tot je brandstof op is

Leven of geleefd worden? Vakantie bestemmingen kiezen we vaak zorgvuldig en geven we veel geld aan uit. Hoe zorgvuldig ben je met de belangrijkste reis, die van jouw eigen leven? Op papier leef je misschien succesvol  en tegelijkertijd vraagt je je steeds meer af of dit het is. Beïnvloed door de ratrace van de maatschappij, social-media en de verwachtingen van anderen verlies je je steeds meer jezelf. Vaak zoeken we de oorzaak buiten ons zelf en stellen we plannen uit. Maar wil je een rijk leven, dan begint het met zelfkennis, want zelfkennis is de meest impactvolle handleiding voor het leven. We zijn immers genetisch en in onze jonge jaren geprogrammeerd voor het leven: jouw persoonlijkheid, jouw karakter stuurt je continu onbewust aan en zorgt voor terugkerende patronen waardoor je in rondjes blijft draaien. Wordt jij je bewust van deze patronen dan kun je veel bewuster keuzes maken en effectiever met jezelf en andere omgaan. Hierdoor ga je veel meer zingeving ervaren en durf je jouw eigen weg te gaan. Check hieronder hoe het programma jou deze zelfkennis gaat geven. 

  Het 6 daagse reis programma

  Get out your comfortzone: alle onderdelen van de reis zijn er op gericht om je fysiek en mentaal uit je comfortzone te halen want daar leer je het meest. Waarschijnlijk zie je veel bezwaren dit niet te doen. Dan is deze reis juist geschikt voor jou!

  We reizen naar onbekende bestemmingen, combineren wildkamperen en outdoor sporten met onderstaand persoonlijk

  ontwikkelingsprogramma. 

  STAP 1: 360° Persoonlijkheidsanalyse

  Ken je jouw eigen algoritmes? Diepgaande karakter kennis vormt een handleiding voor het leven.
  Want jouw persoonlijkheid stuurt jou continu onbewust aan in alles wat je denkt en doet. 

  • Hoe zie jij jezelf?
   • Diepgaande analyse van jouw persoonlijkheid middels persoonlijkheidstest (direct voorproefje zie: Persoonlijkheidstest)
   • Dit is een basis, een goed begin. Een "zelftest" is immers een zelf diagnose, dit geeft alleen antwoord op hoe jij jezelf ziet/ wenst te zien, het antwoord is inhoud, de vorm waarop je het antwoord geeft verteld vaak meer. 
  • Hoe zien anderen jou?
   • 3 mensen die jou vanuit diverse contexten (zoals werk/privé) goed kennen vullen (anoniem) dezelfde vragenlijst over jou in. 
   • Feedback van mensen die jou goed kennen is het meest waardevolle geschenk, van iedereen kunnen we leren. Hoe vaak vraag jij om feedback? Door dit te doen gaan we jouw blinde vlekken bloot leggen en zien we hoe jij op anderen overkomt. 
  • Hoe zie ik jou?
   • Aan de hand van een Ennegram type interview, een uitgebreid interview waarin ik doorvraag op jouw persoonlijkheid, gaan we jouw karakter doorgronden. Hoe jij het antwoord geeft, jou non-verbale communicatie verteld minstens evenveel als het antwoord zelf.
  • Jouw persoonlijkheid
   • Met deze resultaten gaan we inzoomen op jouw karakter, dit doen we met behulp van het Enneagram. Diepgaand kennis over jouw karakter vormt een handleiding voor het leven. 

   

  Jouw persoonlijke algoritme 

  Onze karakters zijn zeer dynamisch. We gedragen ons onder stress heel anders dan in rust. Het Enneagram is een model dat alle kanten van jouw karakter belicht en je vooral laat inzien wat de patronen zijn die achter jouw gedrag liggen.  Nu we dit weten kunnen we door naar stap 2. 

  STAP 2. Jouw purpose of life 

  Wanneer ben je tevreden als je straks terugkijkt op jouw eigen leven? Hoe ziet jouw gedroomde levensverhaal, jouw reis er uit? Hoe kunnen we dit combineren met je huidige werkelijkheid, je omgeving, werk en naasten?
  Middels Enneagram en NLP coaching ga ik je helpen bij het instellen van je persoonlijke kompas.

  STAP 3. satisfACTION

  Weten en doen. Twee totaal verschillende dingen, twee verschillende hersenhelften. Maar satisfACTION komt action. En voor action heb je motivatie, discipline en doorzettingsvermogen nodig. Patronen doorbreken kost tijd en nieuwe patronen aanleren nog meer tijd. En gedurende die tijd blijf ik jou helpen. Elke maand hebben we een coaching sessie (of zo vaal als jij wilt). Zolang je blijft reflecteren en iemand hebt die je erbij helpt kom je er zeker! 
  THINK BIG & ACT SMALL

  Het 6 daagse programma

  Dag 1: Ophalen, reizen naar een nog onbekende bestemming, kennismaken met elkaar en ons off-grid basiskamp the van

  Dag 2: Persoonlijkheidstest, door jouzelf en (op afstand) door 3 personen die jou goed kennen

  Dag 3: Enneagram persoonlijkheid type interview 

  Dag 4: De resultaten; jouw persoonlijkheid; de belangrijkste lessen voor jouw persoonlijkheid (ter illustratie: Type 7: De avonturier, de enthousiasteling)

  Dag 5: Jouw doelstellingen en purpose formuleren "what are you living for vs what do you do for living". Wat wil je bereiken?

  Dag 6: Evaluatie en reis terug naar huis 

  De rest van jou leven: Een keer per maand (of vaker als je dat wenst): persoonlijke begeleiding bij de uitvoering, satisfAction

   

  Al deze mentale onderdelen combineren we met outdoor sporten zoals kitesurf, kajak en mountainbiken. In overleg kunnen we de reis langer maken, zodat er meer tijd is voor activiteiten is zoals bijvoorbeeld leren kitesurfen. 

  Prijs incl. overnachting, maaltijden en sport activiteiten:  330 per dag*

  Inbegrepen in de reis

  • Tot 100km per dag reizen naar de mooiste wildkampeer plekken
  • De persoonlijkheidsanalyse
  • Jouw life purpose formuleren 
  • Elke dag een buiten activiteit zoals fietsen, mountainbiken, (leren) kitesurfen, kajakken etc!
  • 5 Overnachtingen aan boord
  • 5 dagen maaltijden, samen koken, kampvuurtjes
  • Een onvergetelijke vakantie!

  *Investering & ROI

  Van geld word je niet gelukkig, maar als je gelukkig bent kun je wel geld maken! Investeer in jezelf, in plaats van in geld.
  Van een passie inkomen word je gelukkiger dan een passief inkomen!

   

  Jouw investering: 
  Deze reis van je leven heeft een prijs van € 2000,-

  of voor wie gevoelig is voor marketing en dit interessanter vindt: € 1999,-

  of voor wie liever klein denkt en groot doet i.p.v. andersom, per dag: € 330,-

  of voor wie dit geld niet heeft, omdat je een beroep hebt waarmee je het wel hoort te verdienen maar het niet krijgt: 1% van jouw netto jaar salaris.

  of voor wie geloofd dat geld meer stuk maakt dan je lief is: verras mij met een ruildienst waarvan jij geloofd dat die veel mee waarde voor mij heeft!

   

  Jouw return on invest:  Rijk leven, the new rich!

  Jouw purpose in life, je eigen handleiding voor het leven en een onvergetelijke ervaring en reis met als resultaat een gelukkiger persoon, en voor wie dat belangrijk vindt: misschien nog wel meer geld verdienen dan je nu doet. Werken vanuit je passie, investeren in ervaringen waar je gelukkig van wordt in plaats van de meest waardevolle periode van je leven alleen maar te werken voor het geld. 

   

  Inbegrepen

  • 6-daagse reis, wildkamperen in de natuur, incl. alle maaltijden* en overnachtingen in jouw eigen daktent
  • Alle maaltijden van 's ochtends tot 's avonds 
  • Persoonlijke ontwikkelingsprogramma; diepgaande zelfkennis aan de hand van het Enneagram
  • Kitesurf(les), mountainbiken of overige outdoor activiteiten, mede afhankelijk van jou wensen, de locatie en het weer
  • 100 km. reizen per dag

   

  Exclusief

  • Eventuele camping kosten, voor het geval je behoefte hebt aan meer faciliteiten of in geval we naar plekken willen waar het niet anders kan
  • Eventuele meer kilometers, als we graag verder reizen of naar specifieke plekken willen; 35 cent per extra km. 
  • Eventuele specifieke outdoor activiteiten (wellicht dat je specifieke wensen hebt, mountainbiken, kajakken en/of kitesurf(les) is inbegrepen!
  • Extra persoon. Wil je deze ervaring graag delen? Een tweede persoon is welkom voor de helft van de prijs!

   *maaltijd laatste avond in te vullen naar vrije keuze, wellicht dat we uit eten willen. 

  Stap uit je comfortzone

  Enneagram persoonlijke ontwikkeling reis

  Mijn motivatie. Ik zie veel mensen die op papier succesvol zijn maar niet gelukkig zijn. Veel mensen die altijd maar druk zijn en dromen uitstellen voor later. Ik wil deze mensen graag inspireren en helpen meer voldoening uit het leven te halen. Stel jezelf de vraag: What do you do for living vs What are you living for?

  Leef jij voor je toekomst, stel je jouw echte dromen uit voor later? Heb je het gevoel niet alles uit het leven te halen maar in rondjes te draaien, mis je zingeving in het leven? Weet je niet wat je echt wil of is er iets dat jou tegenhoud om het te gaan doen? Zit je vast, klem, wil je een leuker leven?  

  Heb je jouzelf wel eens afgevraagd: hoeveel % van je inkomen investeer je in jezelf? In je eigen ontwikkeling? Wat denk je dat het meeste energie en geluk kan opleveren? Die 99% van je inkomen die je uitgeeft aan spullen, vakanties, huis, badkamer, auto, etc etc of die 1% (als je dat al doet?) aan jezelf en je eigen ontwikkeling? 

  Het valt mij op dat bijna iedereen om mij heen nooit tijd heeft, altijd maar druk druk is. Iedereen om mij heen heeft zoveel zelf sabotage en uitstel gedrag. Of ik nu mensen spreek met tonnen op hun rekening of mensen zonder spaargeld. Het meest gehoorde argument om dromen uit te stellen tot later is financieel gedreven, vanuit de "als dat dan dat" redenatie kom je er nooit. De meest gehoorde argumenten: ja ik wil wel op mijn ... met pensioen, als ik genoeg geld heb dan... Als mijn kinderen groot zijn dan... 

  Vaak zoeken we de oorzaak buiten onszelf en blijven we in de comfortzone ookal is die eigenlijk niet meer comfortabel. Veel van ons gedrag doen we onbewust. En hoe goed ken je jou zelf nog werkelijk?

  We zijn allemaal op een andere manier geprogrammeerd. Ons karakter is als een algoritme, het stuurt ons continu maar vaak zonder dat we het algoritme zelf kennen. Wil je dus aan het roer van jou eigen leven gaan staan, leven ipv geleefd te worden, dan begint het met zelfkennis, bewust zijn. Wat weet je nou werkelijk over jezelf? De meeste mensen weten globaal wel waar ze energie van krijgen en wat energie kost, of je introvert of extravert bent. Maar weet je ook wat jou levens overtuigingen zijn, de drijfveren achter jou gedrag, de antwoorden op vragen als waarom je de dingen doet die je doet. 

  Er is tegenwoordig een wildgroei aan coaches, van coaching met paarden tot aan .... you call it. Zelf heb ik afgelopen jaren diverse coaching vormen ervaren en allemaal kunnen ze wat brengen, maar wil je echt verandering in jouw leven dan valt en staat alles met zelfkennis. Vergelijk het met een computer: je kunt allemaal cursussen volgen (applicaties installeren) maar als je in de basis niet begrijpt hoe je met jou besturingssoftware omgaat of zelfs applicaties die voor Apple bedoelt zijn op en Windows PC wilt installeren, dan leidt dat alleen maar tot interne errors.