De filosofie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik denk dat de hedendaagse westerse manier van leven, de kapitalistische consumptie maatschappij, de meeste van ons niet gelukkig maakt omdat we rennen voor geld en materie en onszelf daarin verliezen. Aangewakkerd door digitale algoritmes verliezen steeds meer mensen hun eigen identiteit, leven we steeds meer digitaal. We besteden tegenwoordig meer tijd achter het scherm online dan real life en raken steeds meer disconnected van elkaar en van ons zelf. Fake en real is niet meer van elkaar te onderscheiden. Social media is niet meer sociaal en drijft hele bevolkingsgroepen uit elkaar. Disconnected van de natuur, van elkaar van onszelf. Als ik zie hoe tieners nu opgroeien, vergroeid met hun smartphone, dan houd ik mijn hart vast waar dit alles naar toe gaat. We moeten al naar de sportschool omdat we anders niet meer bewegen, waar gaat dat naar toe met de komst van AI; over een paar jaar moeten we ook naar "brain sportscholen" omdat we ons eigen verstand niet meer hoeven te gebruiken?

Maar nu kan ik hier op twee manieren mee omgaan: het spelletje meespelen en verder mijn ogen sluiten, terwijl het van binnen blijft knagen, of kijken hoe ikzelf een bijdrage kan doen aan een hoger doel. Vanuit daar heb ik mijn persoonlijke purpose of life ontwikkeld door dat waar ik gelukkig van word te combineren met het helpen van anderen; dat doe ik met www.thenewrich.nl en www.dekitesurfbus.nl en www.smartphonedetox.nl. Als we dat allemaal doen leven we in een veel mooiere wereld. 

Alles en iedereen staat in verbinding met elkaar

We weten dat alle factoren in de natuur, heel het ecosysteem met elkaar in verbinding staat. Van het meest kleine insectje tot aan de grootste zoogdieren, van de bij, de bloem tot aan het brood, alles staat met elkaar in verbinding.  Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit zelfde geldt voor de niet materiele, niet tastbare wereld. 

Denk aan zaken als karma, wet van de aantrekkingskracht, de wetenschap van kwantumfysica tonen dit steeds verder aan. 

Toeval bestaat niet

Ik geloof in reïncarnatie, dat we allemaal met een missie op deze wereld zijn. Dat toeval niet bestaat, dingen gebeuren met een reden. Van alles wat gebeurd, van iedereen die je ontmoet, kun je wat leren en een completer persoon worden. 

The matrix, kwantum fysica en de wet van de aantrekkingskracht

Alles zit in jou, en nog veel meer. Je kan alles bereiken wat je wilt. Manifesteren heet dat. Ik geloof dat de wet van de aantrekkingskracht een van de, of misschien wel de meest belangrijke natuurwet is die er bestaat. Snap jij deze wet, ben je bekend met de kwantum fysica theorie (aantoonbare wetenschap inmiddels) dan kun je ontsnappen aan de Matrix en alles bereiken wat je wilt. 

Money

Geld, voor veel van ons nummer 1 doel in het leven. Als ik genoeg heb dan kan ik gaan genieten, dan kan ik gaan doen wat ik wil. Leven voor het pensioen. We ruilen de meest waardevolle periode van ons leven (de fase dat je gezond en sterk bent) in voor geld, om als we ziek zwak en misselijk worden zogenaamd te kunnen gaan genieten. Geld is een praktisch ruilmiddel maar maakt meer stuk dan we beseffen. In het boedhisme word geen geld gebruikt, een mooi ideaal. Daarom ook dat ik mijn reizen ook aanbied in ruil voor een dienst.  Denk jij mij goed te kunnen helpen met jou dienst, boek dan nu een kennismaking!

Verder is de verdeling van geld heel scheef, een docent verdient minder dan een zakenman, maar de waarde voor de maatschappij is vee groter, dus deze docent verdient het eigenlijk om meer salaris te ontvangen dan de zakenman, maar dat is niet het systeem waar in wij leven... Nog maar niet te spreken over de kapitaal verdeling.  Geld maakt ons veelal egoïstisch. Punt. 

Tijd

Met iemand afspreken in Nederland is altijd erg lastig, want iedereen is altijd zo druk. Een van mijn grootste allergieën is de reactie van mensen: "Ja leuk, doen we, zodra ik even wat meer tijd heb". Zelfde geldt voor hobbies of passie volgen "Ja, als ik de tijd heb dan ga ik....".   Maar jij hebt dezelfde tijd als ik, 24 uur in de dag. Het is maar net waar jij de tijd voor in wilt ruilen. Als jezelf een tijdje werkloos bent, en al die mensen om je heen maar druk bezig ziet met hun werk, dan ga ik beseffen waar we eigenlijk mee bezig zijn... We ruilen het grootste en meest waardevolle gedeelte van onze tijd, van ons leven in voor werk waar we niet gelukkig van worden, om spullen te kopen die we helemaal niet nodig hebben. Hoe drukker we het hebben hoe meer spullen we ter compensatie willen kopen om ons goed te voelen. De rat race van onze kapitalistische consumptie maatschappij.

Vrijheid

Steeds meer mensen om mij heen, van alle opleidingsniveaus, geloven erin dat onze vrijheid steeds meer word ingeperkt. Ik geloof erin dat de meest beperkende factor van jou vrijheid jou eigen gedachtes zijn. Ik geloof erin dat we nog steeds in een van de meest vrije landen ter wereld leven - jat het is wat druk hier, er zijn wat veel regeltjes om zoveel mensen op een klein stukje land geordend te houden, maar besef wel dat we ondanks dat in een van de meest vrije (en rijke) landen ter wereld leven. Voel jij het anders, dan ben je een voorbeeld van mijn overtuiging dat jijzelf je grootste beperkende factor bent.

Internet

Toen ik student marketing was werd op de hogeschool gesproken over het feit dat door het internet, alle informatie voor iedereen toegankelijk word, en dat bijvoorbeeld grote multinationals niet langer besluiten wat wij kopen maar dat wij, de mensen, de consument allemaal zo goed met elkaar in verbinding staan en geinformeerd zijn dat de rollen gaan omdraaien en wij bepalen wat zij moeten gaan produceren ipv zij produceren wat wij moeten consumeren. Een mooie gedachte, die een beetje overeenkomt met de oorspronkelijke filosofie van social media, wat toen ook in opkomst was. Helaas is dit totaal doorgeslagen, is het grootste gedeelte van alle digitale informatie fake, zijn we in plaats van verbonden met elkaar steeds meer disconnected van elkaar. Lijken algoritmes op micro en marco niveau een grotere impact te krijgen op hoe wij ons leven leven dan onze opvoeding.  me

 

Passief vs Passie inkomen

Passief inkomen lijkt een ideaal beeld te worden. Ik geloof erin dat een passie inkomen iets is waar we veel gelukkiger van worden. 

 

NLP

Je kan alles bereiken wat je wilt en alles leren wat je wilt en nog veel meer! Het zijn je eigen zelf beperkende overtuigingen die je klein houden. Ieder volwassen mens kan alles leren. Zo was ik er van overtuigd dat ik onhandig was, ongeduldig was en twee linker handen had. Tot ik heel de van zelf ben gaan bouwen. Totaal uit de comfort zone maar daardoor heb ik wel geleerd dat alles in je zit als je maar wilt!