Het concept

Veel mensen blijven in hun comfortzone zitten, terwijl die eigenlijk niet meer comfortabel is en zitten vast in de ratrace vd maatschappij. Leven voor de toekomst. Meer online dan offline. Ze draaien in cirkeltjes en leven volgens de verwachtingen van anderen. Zoveel luxe en comfort, maar is dat werkelijk waar we gelukkig van worden? Voelt het nog wel comfortabel?

Ik wil mensen laten zien dat het ook anders kan. Ik wil mensen helpen patronen te doorbreken. Daarom neem ik je mee op reis naar onbekende bestemmingen, uit je dagelijkse bubbel, uit je comfortzone. We combineren persoonlijke ontwikkeling, diepgaande zelfkennis, met wildkamperen en outdoor sporten om op deze manier opnieuw naar onszelf en de wereld om ons heen te leren kijken. 

Het doel

Ik wil een eye-opener zijn voor jou. De tijd van je leven vliegt voor bij. Ik wil je in staat stellen jouw dromen waar te maken!

Hoe?

Door diepgaande zelfkennis. Als je bewust bent van hoe jij geprogrammeerd bent, kun bewust jouw eigen keuzen maken.  

Zelfkennis 

Jouw persoonlijkheid stuurt je onbewust continu aan in alles wat je denkt en doet. Dit zorgt voor patronen in jouw denken en doen. Willen we verandering in het leven, doelen realiseren, dromen waarmaken, betere relaties en meer zingeving dan begint het met zelfkennis. Pas als je bewust bent van je patronen kun je bewust kiezen hoe je reageert op situaties, hoe jij om wil gaan met jouw tijd en wat je met je leven wilt.  Echter zoeken we vaak de oorzaak buiten ons zelf. Daarom dat we tijdens de reis jouw persoonlijkheid gaan doorgronden. Dit doen we middels een analyse van jouw persoonlijkheid. Hier gebruiken we het Enneagam model voor. Dit model stelt je in staat te begrijpen hoe jouw karakter werkt. 

Outdoor (sport)activiteiten

Alles begint met een gedachte. Alleen houden jouw hersenen je voor de gek. Van origine zijn onze hersenen geprogrammeerd op overleven. Alleen in de huidige tijd, in de huidige maatschappij met alle luxe en comfort werkt dat averechts. Want we hebben voldoende eten, een dak boven ons hoofd en we hoeven ons niet dagelijks zorgen te maken om te overleven. Daardoor gaan jouw hersenen je allemaal onnodige zorgen aan angsten aanpraten. Houden je hersenen jou klein, weg van het onbekende want dat kan gevaarlijk zijn. Echter, je kan jouw hersenen trainen, net als je lichaam in de sportschool kan trainen kan je jouw hersenen trainen. Kun je nieuwe manieren van denken, nieuwe verbindingen leggen, nieuwe patronen aanleren en jouw neurotransmitters, die bijvoorbeeld jouw geluk, motivatie en discipline beïnvloeden, leren sturen. Sporten in de natuur helpt hierbij, helpt deze nieuwe verbindingen in jouw hersenen te leggen. Daarom is dit een cruciaal onderdeel van het concept.

Vanlife

Minimalistisch
Toen jij geboren werd, dacht je toen al dat het zo belangrijk is om al die spullen te hebben? Die dikke auto, dat grote huis, de mooie keuken, de luxe badkamer, veel spaargeld voor het geval dat... Of is dat jou aangeleerd, is het jouw ego die jou dat is gaan vertellen en zit je nu opgesloten in je eigen ego en leef je volgens de maatstaven van de maatschappij en verwachtingen van anderen?

Vanlife is een minimalistische manier van leven, die jou helpt je terug te brengen naar de kern. Die jou opnieuw laat inzien dat je eigenlijk al die spullen, luxe en comfort niet nodig hebt om gelukkig te zijn. 

 

Reflectie 

Er is een gezegde dat jij het gemiddelde bent van de 5 mensen die zich het meest om jou heen bevinden. In andere woorden; onbewust ga je enorm lijken op de mensen die dagelijks om je heen zijn. Wil je jezelf herontdekken, terug naar wie je echt bent en verandering in je denk en gedragspatronen, dan kan het dus enorm helpen je omgeving te veranderen en even uit je bubbel te stappen. We zijn allemaal kudde dieren.

Verander je kudde en verander mee!

Vanlife is een ultieme methode om dit te doen. Immers kunnen we elke dag wakker worden met een ander uitzicht, in een andere omgeving, gebied of land met andere buren en mensen om ons heen. Vaak zie je op de populairdere “Vanlife hotspots” een enorme diversiteit aan mensen, veel groter dan binnen jouw dagelijkse bubbel. Van kleine hippie busjes die bijna uit elkaar vallen, digital nomads, die-hard avonturiers tot pensionado's in grote witte campers van een half miljoen. En het mooie is alles gaat gemoedelijk samen, eet en drinkt samen en inspireert elkaar.

Natuur

Dit brengt ons bij het buitenleven, want Vanlife gaat hand in hand met het buitenleven. Buiten komen we meer tot rust, kunnen we onszelf herladen. Zeker in de Maatschappij waar we met z’n allen achter onze computer en smartphone schermen gebukt gaan onder de oneindige informatie stroom, is het buiten zijn in de open lucht in de natuur per definitie een gezonde factor van afwisseling. Willen we in optimale stand presteren, terug naar wie wij echt zijn en in onze kracht staan is het dus van essentieel belang om onze dagelijkse mentale inspanningen af te wisselen met tijd in de natuur. Vanlife is de ultieme methode gezien de beperkte binnenruimte leven we automatisch meer buiten met als bijkomend voordeel dat we ook nog eens meer leven met het ritme van de dag. Minder kunstlicht, minder schermen, minder marketing, reclame, influencers, nieuwsberichten. Puur  wakker worden met de eerste zonnestralen en naar bed als het echt te donker wordt om nog te zien waar we lopen.

Wildkamperen

De mooiste locaties voor een persoonlijk ontwikkeling reis.

Off-grid wildkamperen in het midden van de natuur stelt ons in staat om de meest mooie inspirerende plekken wakker te worden en onze activiteiten te ondernemen. Het zelfvoorzienend zijn in combinatie met het “slow life vanlife” geeft een heel voldaan gevoel. Het gevoel dat je van niets of niemand afhankelijk bent en zelf kan bepalen waar te gaan en te staan, met de dag kan leven. Regent het morgen op dezelfde plek rijden we een stukje door waar weer de zon schijnt. Zijn we na een paar dagen in het bos toe aan een mooi uitzicht op zee, rijden we daar naar toe.

We hebben alle faciliteiten aan boord, denk aan elektriciteit, koud en warm water, gas, kachel, koelkast, toilet,  noem maar op. Maar doordat we op al deze facetten zelfvoorzienend zijn, worden we bewuster en gaan we bewuster om met deze ogenschijnlijk dagelijkse simpele rituelen. Dit helpt enorm om wat af te remmen, wat rustiger aan te gaan doen en bovenal laat het ons opnieuw ervaren hoe goed we het eigenlijk hebben.

 


Missie

What do you do for living vs What do you live for?

Die eerste vraag is een soort standaard vraag geworden bij iedere kennismaking: "Wat doe je voor werk?" Maar hoe vaak stel jij jouzelf (en de mensen om je heen de vraag: "waarom leef je, wat is jouw missie"?

Veel mensen blijven bij vraag 1 hangen, ookal worden ze niet gelukkig van het werk dat zij doen. Onbewust van het feit dat je het grootste gedeelte van je leven aan je werk besteed en je leven voorbij is voordat je het doorhebt. 
Het is mijn missie om dat te doen waar ik gelukkig van word en jou daarmee te helpen! Hoe ik dat doe? Door persoonlijke ontwikkeling te combineren met avontuurlijke reizen, grenzen verleggen en outdoor sporten neem ik je terug mee naar de basis; Wat is jou persoonlijke missie? What do you live for?

Visie
Waar je naar toe onderweg bent, is dat ook waar je wilt zijn?

Iedere dag op weg naar je werk in de file? Waarom doe je dat? Stel jij jezelf wel eens deze vraag? Ik zie in mijn omgeving veel mensen die eigenlijk niet gelukkig zijn met wat ze doen, met zichzelf, hun omgeving, werk, land etc. en toch veranderen ze niet. Dit heeft desastreuze gevolgen, zowel op micro niveau (jouw persoonlijke leven, geluk, energie, gezondheid) als ook op maatschappelijk niveau (er gaat zoveel talent en capaciteit verloren), zoveel mensen die vasthouden aan een "bullshit job" opgesloten in een gouden kooitje.  Hoe mooi is het als je opnieuw naar jezelf en de wereld leert kijken, je ego even wordt afgepeld tot de kern, inspiratie opdoet hoe het ook kan zijn en een meer purpose driven leven durft te gaan leven. 

Vanlife

Get out your comfort zone!


Hoe vaak zoek jij die andere buurt op? Hoe vaak heb je een goed gesprek met je buren? Leef je vooral achter de voordeur of er voor? En laat mij raden, jouw buren hebben een soortgelijk huis, soortgelijke dagbesteding, soortgelijk leven. We leven allemaal onbewust in onze eigen bubbel, met allemaal soortgelijke om ons heen. Ons referentiekader wordt daardoor steeds beperkter. Willen we onze horizon verbreden, nieuwe inspiratie opdoen, dan is Vanlife een ultieme manier. Elke dag ergens anders wakker kunnen worden, het buitenleven, back to the basics, want echt dat grote huis, die dikke auto, al die luxe en comfort is niet nodig om gelukkig te zijn. Kom ervaren hoe het is om je leaseauto om te ruilen voor een zelfgebouwd tiny house on wheels!

Personal development

Know your personal algortihem!


Het grootste deel van alles wat je denkt en doet gebeurd onbewust. Ben je je daar wel eens bewust van? Veel mensen denken dat zij zichzelf goed kennen, maar ervaren wel veel onrust, stress, onvrede in hun leven. Zou het kunnen komen doordat je eigenlijk maar wat aan het rond rennen bent. Niet bewust van hoe jij echt geprogrammeerd bent voor het leven. Hoe diep gaat jouw zelfkennis werkelijk? Ben je werkelijk bewust van jouw drijfveren, jouw visie op het leven, jouw denk en gedragspatronen en valkuilen en grootste leerpunten? Of ben je vooral druk? Kom aan boord en leer jezelf echt kennen, zodat je de reis van je leven kunt gaan leven! Lees hier meer over jouw persoonlijkheid.


De meeste mensen gaan pas echt doen wat zij willen nadat ze een crisis hebben doorgemaakt. Een burn-out, het overlijden van een van je naasten, een ongeluk, een scheiding, het lijkt wel alsof we eerst wakker geschud moeten worden voor we onze passie durven te volgen. Ik wil dat voor jou voor zijn en jouw eye-opener zijn dat het ook anders kan, zonder die crisis. 

Je eigen keuzes durven maken in het leven, zodat jezelf aan het roer staat van jou leven. Dat gun ik iedereen en ik zie het zo weinig mensen doen. We leven in vrijheid en de grootste beperkende factor dat ben jijzelf. En daarom bied ik een ultieme manier aan om opnieuw naar jezelf en de wereld om je heen te kijken, om patronen te doorbreken en de reis van je leven te gaan ervaren. Een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling, coaching gecombineerd met outdoor sporten, kitesurfen, wildkamperen en Vanlife.  Kom aan boord en ervaar de reis van jouw  leven. Letterlijk en figuurlijk. Een avontuurlijke coaching reis, een alternatieve vakantie invulling!


Jaren was ik ongelukkig met mijzelf, met mijn werk, met mijn relatie en toch bleef ik hangen in de comfortzone die helemaal niet meer comfortabel was. Op papier en voor de buitenwereld, volgens de maatstaven van onze maatschappij was ik heel succesvol. Huis, goed inkomen, mooie auto, bootje, sport, verre vakanties noem maar op. En toch was ik niet gelukkig. En zo zie ik veel mensen om mij heen. Mensen die leven voor de toekomst, volgens de norm van hun omgeving, de maatschappij. Gevangen in hun ego. Hun dromen uitstellen tot hun pensioen, of tot ze genoeg geld hebben, kinderen groot genoeg zijn of whatever de reden voor het uitstel is. Zoveel mensen die vastgeroest zitten in patronen die niet langer werken, die er wel uit willen maar niet durven, niet kunnen, niet doen. Datzelfde had ik, jaren lang. Tot ik op reis ging en al reizende mensen ontmoete die met veel minder middelen wel hun droom leefden. Toen gingen bij mij de ogen open. Waarom doe ik dit niet? Als zij het kunnen kan ik het ook! Ik had maar 3 coaching sessies nodig om te weten wat ik wil, maar het heeft vervolgens nog 2 jaar en veel educatie gekost voor ik de stap ook werkelijk maakte. Weten is een maar het ook doen...


Wildkamperen in combinatie met Vanlife, outdoor sporten en persoonlijke ontwikkeling. De ultieme start om jou nieuwe weg in te slaan! 


get out your comfortzone . stap uit je comfort zone, daar leer je het meet, daar ontstaat de magie